Vindbaarheid voor je website

Een website hebben is een goed begin, maar gelijk ook pas het halve werk. Zonder een website goed in te richten is hij slecht vindbaar voor je doelgroep. Dat maakt je website niet meer dan een duur visitekaartje. Zonde!

Brand Engineers maakt je website gericht vindbaar. Zowel voor je doelgroep als op locatie. We onderzoeken de meest geschikte zoekwoorden, passen je website hierop aan en richten speciale pagina’s in. Hierdoor wordt je website goed vindbaar op relevante zoektermen. Meer weten?

Bij zoekmachine optimalisatie richten wij ons op

Zoekwoorden onderzoek

Met een zoekwoorden onderzoek begint het beter vindbaar worden in Google. We onderzoeken het zoekgedrag van jouw doelgroep en brengen hier een concreet advies over uit.

De juiste indeling voor je website

Google vindt het fijn als je website goed te ‘lezen’ is. Wij analyseren de website op een aantal technische aspecten. Mis je er een paar? Dan passen we deze voor je toe.

De juiste teksten

Uiteindelijk moeten er voor je doelgroep duidelijke teksten op je website staan. Wij (her) schrijven teksten dusdanig dat je doelgroep jouw website beter weet te vinden.

Zichtbaar voor de juiste doelgroep

Heb je een nieuwe website? Mooi. Laat dan al die bezoekers maar komen. Helaas werkt dat vaak niet. Websites worden vaak niet SEO geoptimaliseerd opgeleverd. Zonde, want eigenlijk heb nu een digitale winkel die maar weinig mensen weten te vinden. Maar daar is een oplossing voor. Bij vindbaarheid draait het om een website die technisch goed is afgestemd op de eisen van Google én de juiste zoektermen bevat. Door het toevoegen van de juiste zoektermen is jouw websitevindbaar in de juiste zoekresultaten. Dat levert je niet alleen meer, maar ook relevante bezoekers naar je website. Hierdoor neemt de kans op een aankoop of contactmoment enorm toe.

Bedien je bezoekers op maat

Stel je voor. Je zit in een restaurant en de bediening zet ongevraagd het dessert op mét de rekening. Terwijl jij eerst de menukaart wil inkijken en trek hebt in een voorgerecht. Waarschijnlijk ben je verontwaardigd en kom je nooit meer terug. Met websitebezoekers is dat niet anders. Niet iedere bezoeker is een klant of verkeert in dezelfde verkoopfase. Een oriënterende bezoeker heeft behoefte aan probleemoplossende informatie. Bij SEO is het belangrijk om informatie en zoektermen af te stemmen op de verkoopfase van de bezoeker. Is dit goed op elkaar afgestemd, dan is de kans groot dat hij bij jou terugkomt.

Lokaal zichtbaar

Als jouw klanten voornamelijk uit de directe omgeving komen, is het belangrijk om lokaal vindbaar te zijn. Gebruik je hiervoor niet de juiste techniek en zoektermen, dan zal de vindbaarheid van jouw website lokaal niet optimaal zijn. Komen die nieuwe klanten zo maar bij de concurrent op de hoek uit. Dat wil je niet! Voor lokale bedrijven is het belangrijk om SEO goed af te stemmen op de nabije omgeving. Door de juiste informatie aan Google te geven en gebruik te maken van slimme zoektermen is jouw website lokaal vindbaar én dat levert je snel nieuwe klanten op.

Gij zult niet spammen

Een veelvuldig terugkerend probleem bij ondernemers die zelf met de vindbaarheid van hun website aan de gang gaan, is dat ze een stortvloed aan zoektermen op hun website plaatsen. Eigenlijk is dit niets anders dan spam. Niet fijn voor je bezoekers en al helemaal niet voor Google. Het overvloedig plaatsen van zoekwoorden zonder enig plan van aanpak heeft een negatieve invloed op de vindbaarheid van je website. Zonde van je website én jouw tijd. Google hecht waarde aan kwaliteit en relevantie. Dat maakt het belangrijk om een goed plan te hebben voordat je met zoektermen aan de gang gaat. De juiste strategie heeft een positieve invloed op je vindbaarheid. Dat trekt snel nieuwe bezoekers aan en resulteert in meer aankopen en contactmomenten.

Ik wil eerst advies voor mijn website

Geen probleem! Brand Engineers voert gratis en vrijblijvend een SEO Scan van je website uit. Onze bevindingen krijg je in een concreet adviesrapport toegestuurd.